غذا چی بخوریممجله

غذاهای گرگان

گرگان از شهرهای گردشگری و توریستی ایران که دارای جاذبه های طبیعی بسیار زیادی می باشد، این شهر دارای طبیعتی بکر و جاذبه های طبیعی و گردشگری بسیاری می باشد، گرگان علاوه بر داشتن جاذبه های گردشگری و تفریحی بسیار زیاد دارای جاذبه های شکم گردی نیز می باشد، در این مقاله قصد داریم به معرفی بهترین و خوشمزه ترین غذاهای گرگان بپردازیم، با ما همراه باشید تا با غذاهای سنتی گرگان آشنا شوید.

خورش های گرگان,غذاهای سنتی گرگان,غذاهای گرگان

معرفی خوشمزه ترین غذاهای گرگان

گرگان دارای غذاهای سنتی و دلچسب و غذاهای محلی متنوعی می باشد، که از معروف ترین غذاهای گرگان می توان به ماهی کباب و میرزاقاسمی یا باقلا قاتوق اشاره کرد که طرفداران بسیار زیادی دارد، در ادامه با بیشتر غذاهای محلی گرگان آشنا خواهید شد.

غذاهای محلی گرگان,خورش های گرگان,غذاهای سنتی گرگان

باسترمه گرگان

از غذاهای محلی گرگان و از غذاهای مجلسی و گران قیمت در شهر گرگان می توان به باسترمه اشاره کرد، این غذا از نوعی ماهی‌ صادراتی کشور بنام ماهی اوزن برون تهیه می شود، برای طبخ این غذا از موادی نظیر برنج، ماهی اوزون برون، سیب زمینی، پیاز، انار و ادویه های مختلف تهیه می شود، باسترمه در مهمانی‌ های بزرگ بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد و اکثر گرگانی ها در طبخ این غذا از انار نیز استفاده می کنند که طعمی کاملا متفاوتی دارد.

خورش های گرگان,غذاهای سنتی گرگان,غذاهای گرگان

چکدرمه یا استانبولی پلو گرگان

از مشهورترین غذاهای گرگان چکدرمه می باشد، چکدرمه بعنوان یک غذای مجلسی که بیشتر در مجالس و مهمانی ‌ها  در بین مردم گرگان رایج می باشد، چکدرمه غذایی که شباهت زیادی به استانبولی پلو دارد، این غذا از ترکیب موادی نظیر برنج، گوشت، رب گوجه فرنگی، پیاز، روغن و ادویه تهیه و در دیگ‌ های سنتی به نام قازان طبخ می شود،

خورش های گرگان,غذاهای سنتی گرگان,غذاهای گرگان

بورک یا بوروک ترکی گرگانی

از دیگر غذاهای لذیذ گرگانی ها بورک می باشد، بورک بعنوان یکی از میان وعده‌ های خوشمزه کشور ترکیه و از غذاهای محلی گرگان بشمار می رود، بورک غذایی شبیه پیراشکی که از خمیرهای مخصوص همراه با گوشت و سبزیجات تهیه می شود، بورک در این شهر دارای انواع بورک تنوری، بورک پنیری، قاتلاق بورک، کاپالی بورک، بورک روغنی، بورک روغنی با سیب زمینی و بورک اسفناج می باشد که می توانید در رستوران های این شهر سفارش داده و نوش جان کنید.

خورش های گرگان,غذاهای سنتی گرگان,غذاهای گرگان

نخود پلو گرگان

از غذاهای خوشمزه و مقوی گرگان می توان به نخود پلوی خوشمزه گرگانی اشاره کرد، نخود از حبوبات و و مواد غذایی غنی که دارای کلسیم، پتاسیم، انواع ویتامین‌ ها، و آهن می باشد، برای گرفتن نفخ آن نخود را از شب قبل در آب خیس می کنند و روز بعد آن را طبخ می کنند، نخود پلوی گرگان از غذاهای محلی که با رب انار و به همراه گوشت مرغ یا گوشت قرمز طبخ می شود، در این غذا بیشتر از گوشت چرخ کرده قلقلی استفاده می شود، برای تهیه این غذا از موادی نظیر برنج، نخود، رب انار، مرغ، گوشت، پیاز، زعفران و ادویه های مختلف تهیه می شود، ای غذا بسیار مفید و مغذی و بسیار خوشمزه می باشد.

خورش های گرگان,غذاهای سنتی گرگان,غذاهای گرگان

خورشت ساک گرگان

از خورش های گرگان می توان به خورشت ساک می توان اشاره کرد، خورش ساک از غذاهای نذری و پرطرفدار در گرگان بشمار می رود، خورشت ساک از موادی همچون گوشت گوسفند، سیر، اسفناج، پیاز، آرد، نخود و روغن تهیه می شود، خورشت ساک هم مانند دیگر خورشت ها شباهت زیادی به خورش قیمه دارد و مراحل طبخ آن نیز مانند خورش قیمه می باشد، از این خورش بعنوان یک خورش مقدس یاد می شود که در نذری ها و مراسمات مذهبی مورد استفاده قرار می گیرد و به همراه پلو ساده و هم با زرشک پلو سرو می شود.

خورش های گرگان,غذاهای سنتی گرگان,غذاهای گرگان

ماش پلو گرگانی

ماش پلو یکی دیگر از غذاهای محلی گرگان که شبیه به عدس پلو می باشد، ماش پلو از موادی همچون برنج، ماش، گوشت چرخ کرده، پیاز، زعفران، روغن زیتون، ادویه های مختلف تهیه می شود و طبخ آن نیز شبیه طبخ عدس پلو می باشد، این غذا سرشار از پروتئین می باشد، اکثر مردم گرگان در طبخ این غذا از گوشت چرخ کرده نیز استفاده می کنند و بعد از آماده شده ماش پلو به همراه سالاد شیرازی یا سبزی خوردن سرو می کنند.

خورشت کدو گرگان

خورشت کدو یا کئی ترشک از دیگر غذاهای گرگانی می باشد در تهیه این غذا از موادی همچون کدو سبز، سیر، پیاز، گوجه، ادویه و آب نارنج استفاده می شود و مدو سبز اصلی ترین مواد تشکیل دهنده این غذا می باشد.

خورش های گرگان,غذاهای سنتی گرگان,غذاهای گرگان

بولامه یا بولاماق گرگان

بولامه یکی از پیش غذای مقوی گرگانی کی باشد که بعنوان دسر نیز از آن استفاده می شود، این غذا شباهت زیادی به حلیم دارد و از بولامه در اکثر مراسمات مختلف نظیر تولد نوزاد یا جشن‌های زنانه طبخ و استفاده می شود، بولامه از غذای محلی گرگان می باشد، برای تهیه این غذا برنج خیسانده شده را سرخ کرده و به مدت 8 ساعت داخل آب جوش آن را می جوشانیم تا خمیر شود و بعد شکر را اضافه می کنیم.

خورش های گرگان,غذاهای سنتی گرگان,غذاهای گرگان

ماش پتی خارش یا خورشت ماش گرگان

از دیگر غذای محلی گرگان ماش پتی خارش می باشد که در زبان فارسی به خورشت ماش معروف می باشد، خورشت ماش از تشکیل موادی نظیر لوبیا چشم بلبلی، ماش، لبو، رب انار، سیر، کدو تنبل، اسفناج تهیه و طبخ می گردد، ماش پتی خارش از غذاهای سنتی و بسیار مقوی گرگان بشمار می رود.

خورش های گرگان,غذاهای سنتی گرگان,غذاهای گرگان

کپور کله گرگان

از دیگر غذاهای محلی گرگان کپور کله می باشد، کپور کله از موادی مانند: ماهی کپور، سیر، جعفری، پیاز، رب انار، ادویه تهیه می شود، این غذای لذیذ به همراه ماهی کپور طبخ و سرو می شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا